Prekių katalogas
Krepšelis

Vyno gamyba

Šis praktiškas vaisių ir vyno presas leidžia jums patiems lengvai spausti sultis vynui ar sidrui! Jis puikiai tiks spausti vynuogėms, obuoliams ir kitiems vaisiams! Šį presą lengva naudoti vienam žmogui. Jis sujungia geriausias šiuolaikines medžiagas ir senąsias pasaulio tradicijas. Ąžuolo medienos ..
€126.09
Be PVM:€104.21
Šis praktiškas vaisių ir vyno presas leidžia jums patiems lengvai spausti sultis vynui ar sidrui! Jis puikiai tiks spausti vynuogėms, obuoliams ir kitiems vaisiams! Šį presą lengva naudoti vienam žmogui. Jis sujungia geriausias šiuolaikines medžiagas ir senąsias pasaulio tradicijas. Ąžuolo medienos ..
€172.65
Be PVM:€142.69
Šis paprasto naudojimo vaisių ir vyno presas leidžia jums patiems lengvai spausti sultis vynui ar sidrui! Jis puikiai tiks vynuogėms, obuoliams ir kitiems vaisiams! Šį presą lengva naudoti vienam žmogui. Jis sujungia geriausias šiuolaikines medžiagas ir senąsias pasaulio tradicijas. Ąžuolo medienos ..
€84.38
Be PVM:€69.74
Šis paprasto naudojimo vaisių ir vyno presas leidžia jums patiems lengvai spausti sultis vynui ar sidrui! Jis puikiai tiks vynuogėms, obuoliams ir kitiems vaisiams! Šį presą lengva naudoti vienam žmogui. Jis sujungia geriausias šiuolaikines medžiagas ir senąsias pasaulio tradicijas. Ąžuolo medienos ..
€112.51
Be PVM:€92.98
Šis paprasto naudojimo vaisių ir vyno presas leidžia jums patiems lengvai spausti sultis vynui ar sidrui! Jis puikiai tiks vynuogėms, obuoliams ir kitiems vaisiams! Šį presą lengva naudoti vienam žmogui. Jis sujungia geriausias šiuolaikines medžiagas ir senąsias pasaulio tradicijas. Ąžuolo medienos ..
€60.13
Be PVM:€49.69
Rodoma nuo 1 iki 5 iš 5 (1 puslapių)

Vyno gamyba yra procesas, kurio metu iš spalvotų vynuogių sultų yra gaminamas vynas. Šis procesas apima daugybę žingsnių ir detales, kurios įtakoja galutinio vyno skonį, aromatą ir kokybę. Štai pagrindiniai žingsniai vyno gamybos procese:

  1. Vynuogių rinkimas: Vyno gamyba prasideda nuo tinkamai subrendusių vynuogių rinkimo. Vynuogės turi būti tinkamai brandinamos, nes tai įtakoja vyno skonį ir cukraus koncentraciją.

  2. Sulčių išspaudimas: Po vynuogių rinkimo, jos yra sutraiškytos arba peršaldytos, kad būtų išgaunamos sulčių. Tai yra svarbus etapas, nes išgautų sulčių kokybė tiesiogiai įtakoja galutinio vyno skonį.

  3. Sulčių fermentacija: Sulčių fermentacija yra procesas, kurio metu natūralios arba pridėtinės mielės virsta cukrumi iš sulčių į alkoholį ir anglies dioksidą. Fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje ir trunka nuo kelių dienų iki kelias savaites.

  4. Sprendimas ir brandinimas: Po fermentacijos, vynas gali būti paliktas brandintis dėl papildomo skonio ir aromato vystymosi. Brandinimo laikas ir sąlygos priklauso nuo vyno tipo.

  5. Užkandžiai: Kai vynas yra pasiekęs pageidaujamą brandinimo stadiją, jis gali būti perkeliamas į švarius indukus arba vyno statinius, kur jis bus toliau brendžiamas ir subrandintas.

  6. Vyno filtravimas ir stabilizavimas: Norint pašalinti nešvarumus ir nusistovėti vyną, jis gali būti filtruojamas ir stabilizuojamas.

  7. Pilkimas ir buteliavimas: Baigus gamybos procesą, vynas gali būti pilkamas į butelius. Prieš buteliavimą gali būti pridėtas mažas kiekis sulčių (jei reikia) balansuoti skonį.

  8. Buteliavimas ir senėjimas: Buteliai yra sandariai uždaryti su kamščiais ar kitais sandarumo elementais. Kai kurie vynai toliau brandinami buteliuose, kad įgautų geresnį skonį ir aromatą per metus ar net dešimtmečius.

Vyno gamyba yra menas ir mokslas, kuris yra praktikuojamas daugelyje pasaulio vietų. Skirtingos vyno gamybos technikos, vynuogių rūšys ir regioninės ypatybės įtakoja galutinio vyno charakteristikas.